”Tribut Ceaikovski”, dans și culori în cea mai nouă premieră a TBS

Știri de Sibiu, 10.02.2019

”Tribut Ceaikovski”, cea mai nouă premieră a Teatrului de Balet Sibiu, aduce în atenția publicului sibian sâmbătă, 16 martie, o abordare coregrafică specială. Spectacolul de dans contemporan în coregrafia lui Vittorio Galloro este dedicat memoriei  lui Piotr Ilici Ceaikovski, fiind un ”omagiu adus nuanțelor și culorii din muzica marelui compozitor rus”, potrivit unui comunicat al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu.

Prima premieră a Teatrului de Balet Sibiu din anul 2019 aduce, prin dans, eleganța și rafinamentul operelor create de Piotr Ilici Ceaikovski, într-un spectacol conceput în două părți.

”Primul tablou este ”construit” pe baza Concertului pentru pian nr. 2 în Sol major op.44, al doilea tablou având la bază Concertul pentru pian nr.1. Ambele tablouri aduc în scenă duete și momente solistice, printre personaje regăsindu-se însuși Ceaikovski, împreună cu muza sa.Cea de-a doua parte a spectacolului este un omagiu adus nuanțelor și culorii din muzica marelui compozitor rus. Pe scenă vor urca patru cupluri de dansatori care, prin dans, vor transpune din partitură, în realitate, patru culori pe care coregraful le distinge în creația ceaikovskiană –roșu, care oglindește pasiunea din muzica lui Ceaikovski, galben, ce semnifică inspirația, verde, virtuozitatea și argintiu, frumusețea absolută”, potrivit comunicatului Casei de Cultură a Municipiului Sibiu.

”Tribut Ceaikovski” se va dansa în pemieră la Sala Thalia sâmbătă, 16 martie, cu reluare duminică, 17 martie, de la ora 19, la Sala Thalia.
Biletele pentru spectacolele TNRS se pot achiziționa de pe kompostor.ro sau de la Casa de bilete din Parcul Tineretului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.