Protest Summit: Polițiștii dau în judecată Primăria Sibiu; Nu renunță la miting

Știri de Sibiu, 11.02.2019

Polițiștii sunt hotărâți să nu renunțe la protestul din ziua Summitului UE de la Sibiu și pregătesc contestarea în instanță a deciziei Primăriei Sibiu, urmare a emiterii unui aviz negativ, precum și identificarea unui spațiu privat pentru organizarea manifestării, a declarat pentru StirideSibiu Gabriel Ivanov, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS.

Cererea depusă de angajații Ministerului de Interne pentru o acțiune de protest în Piața Unirii, în data de 9 mai, în timpul Summitului UE de la Sibiu, a fost respinsă vineri de Primăria Sibiu pe motiv că se suprapune cu reuniunea diplomatică care ”necesită măsuri speciale pentru desfășurarea”.

Citeste si: Primăria Sibiu respinge și a doua cerere pentru protestul polițiștilor

Decizia va fi contestată și se caută soluții pentru o nouă locație, alta decât domeniul public.

”Noi o să continuăm încercarea de desfășurare a acelui miting. Începem prin a contesta decizia Primăriei Sibiu în instanță, după care luăm în calcul identificarea unui spațiu privat în care să putem să desfășurăm mitingul respectiv. Căutăm practic o parcare întrucât reglementările legale sunt altele pentru acest tip de zone.(…)Din punctul meu de vedere, este dreptul Primăriei să ia aceasta decizie. Este un drept legal, la fel și dreptul nostru de a contesta în instanță. Este deja în lucru formularea contestației”, a spus Gabriel Ivanov.

Polițiștii susțin că vor în continuare să iasă în stradă în data de 9 mai, în timpul Summitului UE de la Sibiu. Sindicaliștii de la DECUS spun că vor să protesteze în timpul Summitului pentru ”vizibilitate”.

”Este un moment oportun pentru vizibilitatea activităților intreprinse de noi și faptul că nu prea gasim o modalitate de comunicare cu reprezentanții nostri la nivel național. Ne interesează probleme de interes major- partea de salarizare, cea de dotare și problema colegilor care nu beneficiază de toate drepturile legale în caz de pensionare”, a mai spus Ivanov.

Potrivit acestuia, Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS reprezintă aproximativ 2300 de polițiști din toată țara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.