O femeie cu suspiciune de gripă a murit la Sibiu

Știri de Sibiu, 11.02.2019

O femeie în vârstă de 69 de ani internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu cu suspiciune de gripă a murit în weekend în urma unui stop cardio-respirator.

Femeia se afla la Județean în stare gravă, cu insuficiență respiratorie, și era internată pe Secția ATI.

”Pacienta s-a aflat sub tratament în cadrul Secției ATI. A fost adusă în stare gravă, fiind suspectă de gripă urmare a efectuării testelor rapide. Din nefericire, a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată”, a declarat Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Autoritățile sanitare urmează să facă demersurile necesare în vederea confirmării existenței virusului gripal.

”Se vor recolta probe necroptice care vor fi trimise pentru confirmare la Institutul Cantacuzino din Bucuresti”, a precizat Krisztina Gaal, purtăror de cuvânt al Directiei de Sănătate Publică Sibiu.

La nivelul județului Sibiu, potrivit datelor deținute de DSP, au fost confirmate cu probe de laborator șapte cazuri de gripă, din care unul cu deces. A fost conformat virus AH1pdm și un caz de AH3 iar luna ianuarie un bărbat în vârstă de 62 de ani a murit la Sibiu, virusul gripal fiind confirmat în urma necropsiei.

Potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, un număr de 101 persoane au decedat în România din cauza gripei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: O femeie cu suspiciune de gripă a murit la Sibiu […]