Cod Galben de ninsori și viscol pentru Sibiu

Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud a emis luni avertizare Cod Galben de ninsori și viscol în zona montană și informare de ploi, lapoviță și vânt valabile pentru județul Sibiu începând de luni, 11 februarie, până miercuri, 13 februarie.

Informarea meteo de vreme rea este valabilă de luni, de la ora 20.00, până miercuri dimineața.

”În întreaga regiune temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. Vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă.Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a regiunii, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h”, anunță Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud.

Atenționarea Cod Galben intră în vigoare de la ora 22.00 și este valabila pana miercuri, la 02.00, timp în care ”în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă”.

De asemenea, ”vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol”, spun meteorologii.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Circulație în condiții de iarnă în Sibiu. Starea drumurilor! | Știri de Sibiu