Biserica ridică prima grădiniță din Cartierul Arhitecților din Sibiu

Știri de Sibiu, 11.02.2019

Arhiepiscopia Sibiului finanțează construirea și funcționarea primei grădințe din Cartierul Arhitecților din Sibiu, zonă extrem de dezvoltată unde administrația locală nu a investit incă niciun leu în dezvoltarea rețelei școlare.

Grădinița „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Sibiului va găzdui activitățile pentru 150 de copii,  în program de tip afterschool, și va fi terminată în prima parte a anului 2020.

Începerea lucrărilor a fost binecuvântată, luni, de ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care la turnarea fundației s-a oficiat o slujbă de sfințire.

”Într-un nou cartier al Sibiului, Cartierul Arhitecților, unde nu există școală, grădiniță sau o unitate medicală, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să achiziționăm un teren și aici să ridicăm o grădiniță pentru copilașii din familiile de tineri din acest cartier. Am considerat că aceasta este prima necesitate, iar grădiniță va face parte dintr-un ansamblu educațional, social și religios ocrotit de Sfântul Nicolae și care va cuprinde, pe lângă această grădiniță, o capelă din lemn, provizorie, o biserică și un centru social și educațional”, a declarat IPS Mitropolit Laurențiu.

Gradinița va avea șase săli de clasă, bucătărie și sală de mese, o sală multifuncțională și alte spații administrative, amenajate a parter și mansardă.Spațiul funcțional va fi de 700 de metri pătrați, iar activitățile educative se vor desfășura după un program normal și un program de tip afterschool, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Sibiului.

Arhiepiscopia Sibiului mai are deschisă în Sibiu, pe strada Dealului, Grădinița „Sfântul Dimitrie”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.