Buget 2019: Parlamentarii PNL Sibiu au depus amendamente pentru 16 proiecte

Știri de Sibiu, 11.02.2019

Parlamentarii liberali de Sibiu au susținut și depus, luni, 16 proiecte ”majore pentru sibieni”, ca amendamente la Legea Bugetului de Stat și care vor fi dezbătute în această săptămână în Parlamentul României, potrivit unui comunicat al PNL Sibiu.

Amendamentele depuse de parlamentarii Raluca Turcan, Nicolae Neagu, Constantin Sovăială și Mircea Cazan sunt ”cu impact direct asupra calității vieții locuitorilor din municipiul și județul Sibiu”,  se menționează în document.

Astfel, în domeniul sănătății, PNL Sibiu solicită aprobarea sumelor necesare pentru finanțarea studiului de fezabilitate a noului Spital Județean, un proiect vital pentru cetățeni.

De asemenes PNL Sibiu susține finanțarea proiectului  pentru Centura Sud a municipiului Sibiu, ceea ce reprezintă o soluție reală de decongestionarea traficului în anumite zone din oraș.

Și anul acesta, parlamentarii liberali de Sibiu cer începerea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, recent scoasă la licitatie pentru lucrari de proiectare.

“Zona de Nord a județului Sibiu a cunoscut o creștere economică importantă prin dezvoltarea municipiului Mediaș, iar valorile de trafic sunt în creștere de la an la an. În acest sens, realizarea centurii Mediaș este o prioritate atât pentru CNAIR, cât și pentru județul Sibiu. De asemenea, menționăm că obiectivul a fost aprobat în Bugetul de Stat pe 2018, fără ca acesta să fie finanțat anul trecut,” se arată în amendamentul depus.

PNL Sibiu solicită alocarea de urgență a banilor necesari amenajării  sediului primit pentru desfășurare activităților extrașcolare care au loc la Palatului Copiilor din Sibiu.

Având în vedere organizarea Summitului din acest an, PNL Sibiu solicită sumele necesare Aeroportului, infrastructurii de siguranță și sistemului sanitar pentru buna desfăsurare a evenimentului.

PNL Sibiu mai solicită finanțarea de bază în domeniul asistenței sociale ca urmare a faptului că standardul minim de cost/persoană nu a fost actualizat din 2015.

De asemenea, parlamentarii liberali au depuse amendamente și pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare din localitățile Copșa Mică, Cisnădioara, Aciliu, Amnaș și Mag, pentru întreținerea și modernizarea drumului județean DJ 106 E care leagă Autostrada A1 de Transalpina, pentru reabilitarea traseului Transfăgărășan, construcția de locuințe ANL pentru tineri și construcția unui bazin de înot în municipiul Mediaș, precizează Departamentul de comunicare al PNL Sibiu.

foto:dcnews.roLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.