Cimpean despre SRGE 2019: Mijlocim legături directe între mediul rural și urban

Știri de Sibiu, 11.02.2019

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 își propune, ca prioritate, să mijlocească legături directe între mediul rural, unde se produce hrană sănătoasă, și mediul urban potrivit declarației președintei Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, în cadrul primei reuniuni organizată la Sibiu intre Consorțiul care gestionează SRGE 2019 și regiunile care fac parte din plaforma Regiune Gastronomică Europeană.

“Mijlocim legături directe între mediul rural, unde se produce hrană sănătoasă, și mediul urban, unde avem tot mai mulți consumatori interesați de calitate”, a declarat Daniela Cimpean pe pagina de Facebook a CJ Sibiu.

Reuniunea de luni, găzduită de Primaria Sibiu, deschide șirul evenimentelor prin care Sibiul preia șatefeta de laregiunile care au purtat titlul în 2018 – Galway din Irlanda și Brabantul de Nord din Olanda.

Consorțiul Sibiu Regiunea Gastronomică Europeană 2019 a ales o locație mai puțin obișnuită pentru organizarea ceremoniei de transfer a titlului pe care îl deține anul acesta. Evenimentul va fi gazduit marți, 12 februarie, în incinta Academiei Forțelor Terestre, accesul publicului în baza militară fiind limitat la 200 de locuri.

Astfel, de la ora 19.00, la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” va avea loc ceremonia de predare a titlului.

Ulterior, se vor organiza ”prezentări de bune practici între membri platformei și partenerii proiectului EUREGA” precum și vizite în la Bâlea Lac, Avrig, Mediaș, Hosman, Marpod, unde vor avea loc demonstrații culinare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.