Turcan: PSD-ALDE a respins finanțarea studiului de fezabilitate pentru spitalul Sibiului

Știri de Sibiu, 11.02.2019

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, acuză majoritatea PSD-ALDE că nu susține ”un sistem medical de calitate” pentru Sibiu, urmare a respingerii cererii PNL de finanțare din bugetul de stat pentru actualizarea studiului de fezabilitate al noului Spital Județean de Urgență.

Majoritatea PSD-ALDE nu dorește ca sibienii să beneficieze de un sistem medical de calitate! În comisia de Buget Finanțe PSD-ALDE a respins amendamentul prin care am solicitat 3,5 milioane lei pentru finanțarea actualizării studiului de fezabilitate pentru NOUL SPITAL JUDEȚEAN SIBIU. Cei din PSD-ALDE au respins și amendamentul prin care am solicitat 21 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu”, scrie Turcan pe Facebook.

Parlamentarul PNL reamintește, în contextul dezbatreii Legii bugetului de stat pe 2019, importanța finanțării sistemului sibian medical, având în vedere faptul că orașul găzduiește în luna mai Summitul UE.

”Trebuie să nu uităm că Sibiul va fi gazda a zeci de delegații oficiale de la Summitul din 9 mai 2019, iar investițiile minime în asigurarea unui sistem sanitar adecvat nu pot fi amânate! Ministrul Pintea a mințit la Sibiu când a afirmat că sprijină construcția unui spital nou! Ministrul Pintea a mințit când a spus că va asigura finanțarea spitalului Sibiu pentru cheltuielile legate de Summit!Vom vedea și dacă promisiunea de astăzi că va transfera sumele necesare județului nostru pentru siguranța summitului din punct de vedere medical va fi tot o minciună. Să sperăm că promisiunile valorează ceva și că nu a spus doar vorbe în vânt pentru a ignora județul Sibiu!”, mai spune Turcan.

Comisiile parlamentare s-au reunit luni pentru a dezbate proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2019. Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri de la ora 16,00, iar votul final este programat vineri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.