ANM: Ninsori și viscol la Sibiu până miercuri

Știri de Sibiu, 12.02.2019

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți o actualizare a prognozei meteo, județul Sibiu rămânând sub atenționare Cod Galben de ninsori și viscol la munte, până miercuri.

Informarea meteo de precipitații moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului este valabila pentru Sibiu de marti, 12 februarie, de la ora 15.00, până miercuri, 13 februarie, la ora 08.00.

”În intervalul menționat vor fi precipitații în întreaga regiune și pe arii restrânse se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 15 l/mp. Acestea vor fi mai ales ninsori și va continua să se depună strat de zăpadă. Temporar vântul va mai avea intensificări, cu rafale în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada”, precizează ANM.

Tot marți, de la ora 15.00, a intrat în vigoare Codul Galben de viscol în zona montană, valabil pana în data de 13 februarie, la ora 04.00.

”În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol”, avertizează meteorologii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.