ACI EUROPE: Aeroportul Sibiu, în TOP 3 cu cele mai mari creșteri de trafic

Știri de Sibiu, 12.02.2019

Aeroportul Internațional Sibiu (AIS) se situează în Top 3 aeroporturi din Europa cu trafic sub 5 milioane de pasageri anual care au înregistrat ”cele mai mari creșteri de trafic în 2018”, conform statisticilor realizate de Airports Council International Europe (ACI EUROPE), potrivit unui comunicat al regiei sibiene.

Este pentru al doilea an consecutiv când aeroportul din Sibiu înregistrează creștere semnificativă de trafic.

”Creșterea de 32,2% poziționează aeroportul din Sibiu înaintea aeroporturilor din Vilnius (Lituania) și Memmingen (Germania), oferind recunoaștere rolului deținut de aeroportul sibian în regiune. Tot din datele statistice furnizate de ACI EUROPE, Aeroportul Internațional Sibiu s-a clasat pe aceeași poziție în topul aeroporturilor cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an și pentru semestrul 2 al anului 2018, înregistrând o creștere de 51,6% a traficului de pasageri, raportat la aceeași perioadă a anului 2017”, se menținează în comunicatul AIS.

Potrivit conducerii Aeroportului Sibiu, poziționarea în Top 3 primele aeroporturi cu crestere de trafic, ”confirmă potențialul” și demonstrează ”necesitatea dezvoltării traficului aerian”.

Statisticile pentru anul au fost prezentate în raportul publicat în luna februarie de Airports Council International Europe.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.