Incă doi sibieni cu suspiciune de gripă au murit la Spitalul Județean Sibiu

Știri de Sibiu, 13.02.2019

Doi barbați din județul Sibiu, internați și tratați cu afecțiuni respiratorii și cu suspiciune de gripă, au decedat la Spitalul Județean Sibiu, ambii fiind transferați de la Spitalul de Psihiatrie Sibiu.

Bolnavii, în varstă de 95 și 65 de ani, sunt din județul Sibiu și au fost internați la Județean la începutul lunii februarie.

”Doi pacienți în vârstă de 95 respectiv 65 de ani, cu afecțiuni respiratorii și multiple alte afecțiuni grave, internați în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase au decedat în data de 11 februarie”, a declarat decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Potrivit acestuia, bărbatul de 95 de ani a fost internat la Județean în 7 februarie, adus de la spitalul de Psihiatrie, cu ”diagnostic de pneumonie interstițială și suspiciune de gripă pe baza testului rapid”. Pacientul de 65 de ani a fost internat în data de 4 februarie,”cu bronhopneumonie și sindrom anemic, suspiciune gripă pe baza testului rapid, fiind adus tot de la Spitalul de Psihiatrie”.

In cazul lor ”au fost recoltate, după deces, probe pentru analize de laborator”, urmând să fie transmise la Institutul Cantacuzino.

La nivelul Spitalului Județean Sibiu au fost inregistrare până miercuri patru decese, din care trei la persoane cu suspiciune de gripa transferate de la Spitalul de Psihiatrie Sibiu. Primul caz a fost al unei femei de 69 de ani care a decedat weekendul trecut.

Citeste si: O femeie cu suspiciune de gripă a murit la Sibiu

Un alt sibian în varsta de 62 de ani a decedat din cauza gripei, diagnostoicul fiind confirmat dupa deces.

Citeste și: DSP: Patru cazuri noi de gripă în județul Sibiu; Confirmate la copii și adulți
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.