DSP: Patru cazuri noi de gripă în județul Sibiu; Confirmate la copii și adulți

Știri de Sibiu, 13.02.2019

Patru noi cazuri de gripă a fost confirmate în județul Sibiu în ultima săptămână, în urma analizelor de laborator realizate la Institutul Cantacuzino din București. Au fost diagnosticați cu virus gripal doi copii de 4 și 5 ani din Sibiu și doi adulți, potrivit Direcției de Sănătate Publică(DSP) Sibiu.

” Patru cazuri noi au fost confirmate la o femeie în vârsta de 55 de ani din Sibiu aflată sub supraveghere in sistem sentinelă, cu virus AH1, o alta femeie de 50 de ani internata la Spitalul Județean Sibiu, a fost diagnosticată cu virus AH1pandm2019. Virusul AH1 a mai fost confirmat la doi copii de 4 si 5 ani din Sibiu”, a declarat pentru StirideSibiu Gaal Krisztina, purtător de cuvânt al Directiei de Sanatate Publica Sibiu.

În privința copiilor, medicii spun ca provin de la aceeasi gradiniță.

”Sun colegi de grupă la o grădinița din Sibiu la care a evoluat un focar de gripă cu 5 cazuri, izolate la domiciliu, cu evoluție favorabilă, nevaccinate. Focarul a fost închis cu data de 07.02.2019”, precizează DSP intr-un comunicat.

La nivelul județului Sibiu sunt confirmate până în prezent 10 cazuri de gripă cu virusul gripal.

În așteptarea rezultatelor mai sunt și cazurile celor trei bolnavi cu suspiciune de gripă care au decedat în luna februarie la Spitalul Județean Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: DSP: Patru cazuri noi de gripă în județul Sibiu; Confirmate la copii și adulți […]