DSP: Vaccinul antigripal a fost epuizat la Sibiu. Nu s-a cerut suplimentarea stocului!

Știri de Sibiu, 13.02.2019

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu anunță epuizarea stocului de vaccin atigripal alocat de Ministerul Sănătății medicilor de familie din județ, în cursul acestui an nemaifiind depusă cerere de suplimentare a dozelor.

”În ultima săptămână s-a epuizat stocul de vaccin antigripal rămas, vaccinându-se 49 de persoane în județul Sibiu Astfel, în sezonul 2018-2019 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.620 de persoane aflate în grupele de risc”, a declarat miercuri Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Potrivit datelor de catagrafiere înregistrate în 2018, un număr de 34.280 de persoane din Sibiu ar fi avut nevoie de vaccin.

In ciuda epuizarii stocului, medicii epidemiologi din Sibiu nu au mai cerut în 2019 de la Ministerul Sănătății suplimentarea stocului de vaccinuri, pe motiv ca ”s-au luat în considerare solicitarile inițiale ale medicilor de familie”, mai spune Gaal.

În ultima saptamana, respectiv 4 -10 februarie, a scăzut numărul de infecții respiratorii cu circa 36% faţă de cazurile din săptămâna anterioară, potrivit statisticilor DSP Sibiu.

În același timp, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate 10 cazuri de gripă, dintre care unul cu deces.

Campania de vaccinare a debutat anul acesta la Sibiu în data de 17 octombrie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.