Buget 2019: Primăriile și consiliile județene, provocate la grevă administrativă

Știri de Sibiu, 13.02.2019

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, face apel la administraţiile publice locale să intre în grevă administrativă, ca ultimă soluţie faţă de „abuzurile” noii Legi a bugetului de stat.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Alin Tişe, bugetul este o formă de „răzbunare politică, în condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a inclus Clujul pe lista judeţelor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare”.

„Asistăm la un asalt fără precedent al PSD-ALDE la adresa consiliilor judeţene performante. Singurele informaţii la care avem acces indică o încărcare majoră a bugetului Consiliului Judeţean Cluj cu cheltuieli pe care nu le-am mai avut, iar capitolul investiţii este pus serios în dificultate. Aceste cheltuieli adăugate înseamnă aproximativ 35 de milioane de euro, sumă care, de fapt, nu se va mai putea regăsi în investiţii. Consider acest buget naţional ca fiind o răzbunare politică. De altfel, preşedintele PSD Liviu Dragnea, a şi inclus Clujul pe lista celor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare. În această situaţie, fac apel la administraţiile publice locale care se regăsesc în situaţii similare nouă şi le propun intrarea în grevă administrativă, ca reacţie faţă de abuzurile noii Legi a bugetului de stat, ca ultimă soluţie în faţa noului buget”, se arată în comunicat, potrivit mediafax.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.