Ultima ora: Kovesi citată pentru luare de mită chiar în ziua când trebuie să plece la Bruxelles

Știri de Sibiu, 13.02.2019

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost citată miercuri seara de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în calitate de suspect, într-un nou dosar. Acuzațiile de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasa nu sunt o ”coincidență”, spune Koveși, care a precizat într-o intervenție la Digi24TV că data citației este aceeasi cu ziua în care trebuie să plece la Bruxelles pentru susținerea candidaturii la funcţia de procuror şef european, încerându-se ”abuziv” blocarea sa ca să nu ocupe funcția.

”Am primit citația în această seară. Este foarte interesant, ca să spun așa, că eu astăzi m-am prezentat la Inalta Curte de Casație și Justiție și am depus o cerere de amânare într-un proces (…), motivând ca urmează să plec din țară, în această procedură care știți că particip. Mi-am luat, bilet de avion vineri. Am știut inițial că audierea în Parlamentul European este în 18 februarie și mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri (…). Eh, la cateva ore după cererea mea, a venit un polițist și m-a citat. Când credeți? Vineri! Exact când eu ar fi trebuit să plec la Bruxelles să fiu audiată de Parlamentul European în această procedura”, a declarat Kovesi.

Fosta șefă a DNA crede că dosarul în cauza ar putea să facă referire la cazul extrădării lui Nicolae Popa din Indonezia, condamnat în dosarul FNI, și a afirmat că metoda folosită de noua secție pentru magistrați este una ”abuzivă” și de ”razbunare”, cu scopul împiedicării sale de-a ajunge la conducerea Parchetului European.

Eu cred că nu este o simplă coincidentă. Eu cred că este evident că printr-o astfel de metodă, abuzivă din punctul meu de vedere, se încearcă blocarea mea în aceasta procedură. Se încearcă prin orice mijloace pentru ca eu să nu ocup această functie, pentru că în acest moment sunt prima în procedura”, a mai declarat Laura Codruța Kovesi.

Ea a precizat ca nu va renunța la candidatură și ca iși va sustine nevinovatia in fața Parlamentului European și a procurorilor de caz.

Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru șefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către președintele PE, Antonio Tajani și lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiției din țara care deține președinția Consiliului UE.
Pentru competiție au fost selectați:  Laura Codruţa Kovesi (România), Jean-Francois Bohnert (Franţa) și Andres Ritter (Germania), fosta șefa a DNA fiind favorita.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.