Barna despre decizia în cazul Koveși: Echivalentul unei execuții politice

Știri de Sibiu, 14.02.2019

Decizia citării de procurori a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar în ziua când trebuie să ajungă în Parlamentul European să-și susțină candidatura pentru funcția de procuror-șef european este ”echivalentul unei execuții politice”, consideră președintele USR, Dan Barna.

Barna spune că USR nu va accepta ”să ne întoarcem în bezna dictaturii” și pune totul în seama liderului PSD Liviu Dragnea.

”Se îndoiește cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Dragnea? O numire a Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european ar înseamna sfârșitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tăriceanu și acoliții lor. Nimeni nu i-ar mai crede. O numire a ei practic ar fi confirmarea faptului că de doi ani niște infractori au confiscat România. Orice cetățean s-ar întreba legitim și firesc cum mama naibii toată Europa e proastă și doar Dragnea are dreptate.Dragi prieteni, așa va arăta România dacă Dragnea și PSD reușesc să-și ducă planul până la capăt. Poate că până acum, toată discuția despre derapajele dictatoriale ale lui Dragnea păreau o discuție politică, un titlu de presă. Decizia de ieri este echivalentul unei execuții politice cât se poate de reale. Și pentru aceia dintre noi care am trăit anii dictaturii comuniste, este o întoarcere brutală în trecut„ a declarat Dan Barna.

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a anunțat că fost citată miercuri seara de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în calitate de suspect, într-un nou dosar.

Acuzațiile de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasa nu sunt o ”coincidență”, spune Koveși, care a precizat într-o intervenție la Digi24TV că data citației este aceeasi cu ziua în care trebuie să plece la Bruxelles pentru susținerea candidaturii la funcţia de procuror şef european, încerându-se ”abuziv” blocarea sa ca să nu ocupe funcția.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.