DSP Sibiu: Un nou caz de deces cu suspiciune de gripă; Nu este risc de epidemie la Psihiatrie!

Știri de Sibiu, 14.02.2019

Direcție de Sănătatea Publică Sibiu a recoltat și trimis probe biologice de la patru sibieni suspecți de gripă și decedați în luna februarie, ”pentru precizare de diagnostic”, ultimul caz înregistrat în weekend fiind al unui bătrân intrat în stop cardio-respirator înainte să urce în ambulanță.

”În cursul zilei de 13 februarie au fost trimise la Institutul Cantacuzino din București 4 probe biologice (fragmente de plămân) prelevate de la 4 cazuri suspecte de gripă, soldate cu deces, pentru precizare de diagnostic.(…) Primul caz este o femeie de 68 de ani, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la SCJU Sibiu, Secția ATI, în stare gravă, căreia i s-a efectuat test rapid de gripă, cu rezultat pozitiv. Următoarele două cazuri sunt alți doi pacienți ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, internați ulterior în Secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu, în vârstă de 65 de ani și 95 de ani.Un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu patologie cronică cardiacă și diabet, nevaccinat antigripal din motiv de refuz, aflat sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, cu evoluție nefavorabilă, a solicitat în weekend o ambulanță, iar la urcare a prezentat stop cardio-respirator ireversibil”, se menționează în comunicatul DSP Sibiu.

Având în vedere că trei dintre bolnavii decedați au fost pacienți ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu care au ajuns la Județean în stare gravă, medicii spun că nu există risc epidemiologic în unitatea sanitara.

”Precizăm că ultimele 2 cazuri au fost spitalizate în Spitalul de Psihiatrie în saloane vecine, fără a intra în contact, ambii fiind imobilizați la pat. Nu exista link epidemiologic între primul caz și celelalte două, nefiind semnalate alte cazuri printre contacți”, mai precizează DSP.

La nivelul judetului Sibiu au fost confirmate 10 cazuri de gripa, din care unul soldat cu deces.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.