Peste 700 de tone de lână vândute cu subvenție de fermierii sibieni în 2018; Noi înscrieri!

Știri de Sibiu, 14.02.2019

Aproximativ 380 de fermieri din județul Sibiu au beneficiat anul trecut de ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii la centre de colectare, fiind subvenționată de statul român cu 1 leu pe kilogram o cantitate totală de 745.639 kilograme de lână.

Potrivit Direcției Județene pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sibiu, pe parcursul anului 2018 s-a înscris în programul privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii” un număr de 721 de fermieri.

Dintre aceștia, doar 386 au feneficiat de ajutor financiar în valoare totală de 745.639 lei, echivalentul kilogramelor de lâna vândute la centrele de colectare.

Potrivit Hotărârii de Guvern care prelungeste aplicarea programului și anul acesta, subvenția se poate acorda doar fermierilor care vând lâna la un centru de colectare sau la un intermediar care are contract cu centrul de colectare.

Fermierii interesati să obțină și anul acesta ajutorul de 1 leu pe kilogramul de lână vândută la centrele specializate trebuie să se înscrie în program până la finalul lunii martie.

Potrivit DJA Sibiu, perioada de înscriere pentru anul 2019 este din 12 fenruarie pana în 28 martie 2019, inclusiv, iar perioada de cerere în care producția de lână poate fi valorificată este între 29 martie și 30 septembrie 2019, inclusiv.

Pentru înscrierea în program beneficiarii trebuie să prezinte următoarele documente:

  • copie B.I./C.I.
  • copie atestat producător / copie certificat de înregistrare la registrul Comerțului pentru persoanele juridice
  • dovadă cont activ bancă / trezorerie
  • adeverință de la medical veterinar / D.S.V.S.A din care rezultă numărul de ovine
  • dosar plic
  • cererea și declarația se completează la sediul DAJ Sibiu, str. Someșului nr. 49, et. 1, Mun. Sibiu.

La nivelul județului Sibiu, lana poate fi vanduta la 15 centre de colectare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.