Actorul Marian Râlea, mesaj emoționant pentru sibieni

Știri de Sibiu, 25.02.2019

Actorul Marian Râlea a transmis un mesaj emoționant pentru locuitorii Sibiului, oraș de care îl leagă colaborarea cu Teatrul Național ”Radu Stanca” și relația specială cu tănăra generație de actori de la Universitatea ”Lucian Blaga”.

În vârstă de 61 de ani, în cadrul conferinței de la Sibiu cu directorul TNRS, Constantin Chiriac, Râlea a mărturisit că este recunoscător sibieilor pentru faptul că s-a păstrat tânăr.

<<Când am venit la Sibiu, cu Iov-ul, mă saluta toată lumea pe stradă…,dar nu că eu eram nu știu cine sau că mă văzuseră. Li s-a părut foate firesc, că fac parte din orașul lor. Mi s-a părut absolut extraordinar. Și eu m-am simțit minutat. Am spus:”Ia uite, domnule, sunt acasă!”. Cu timpul, s-au refăcut zidurile cetății, … 2007 și astăzi, venind de la facultate la teatru, ploua … prin pasaj, toata lumea spune: ”Ce faceți?”. Zic: ” Ia uite ce tânăr sunt!Nu s-a schimbat nimic!”. Și asta datorită oamenilor din Sibiu. Vă multumesc din suflet ca m-ați păstrat tânar!>>, a declarat actorul la finalul evenimentului.

Momente emoționante din viața și cariera marelui actor de teatru și film, căruia îi place să spun că este de suflet ”din inima țării”, au fost dezvăluite vineri, la Sibiu, în timpul dialogului special cu Constantin Chiriac, în cadrul conferinșelor FITS.

Se consideră un actor norocos, pentru șansa de-a lucra cu unii dintre cei mai mari actori și regizori români.

Ca actor al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, Marian Râlea a făcut parte din distribuția mai multor spectacole marcante, în calitate de actor principal, printre care putem aminti: Electra, Trilogia evreiască. Experimentul Iov, Trilogia evreiască. Shoah și Trilogia evreiască. Ecleziastul (regia: Mihai Măniuțiu), Așteptându-l pe Godot (regia: Silviu Purcărete) ori Ultima zi a tinereții (regia: Yuri Kordonsky).
Pe lângă actorie, Marian Râlea este și conducător de doctorate în cadrul Școlii Doctorale a Departamentului de Artă Teatrală, Facultatea de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.