Grecu despre taxa pe gunoi: Se încasează în continuare; Modificăm, dacă este oportun

Știri de Sibiu, 27.02.2019

Taxa de salubrizare stabilită pentru locuitorii comunei Șelimbăr, considerată ilegală de Prefectura Sibiu, se va încasa în continuare, până când se va stabili legalitatea acesteia, calitate pe care o poate decide doar instanța de judecată, a declarat pentru StirideSibiu primarul Marius Grecu.

Potrivit primarului din Șelimbăr, adresa Prefecturii Sibiu privind ilegalitatea HCL din decembrie care a instituit taxa specială de salubrizare, prin care se cere modificarea sau revocarea hotărârii, a fost primită și transmisă inclusiv consilierilor locali.

Citeste si: Prefectura Sibiu: Taxa specială de salubrizare din Șelimbăr este ilegală

”Am fost înștiințați. Din punctul meu de vedere, o analizează juriștii și, dacă este oportun, o să o modificăm în condițiile legii, dacă se constată. Dar, ilegalitatea unui act administrativ nu o poate constata decât o instanță judecătorească. Taxa se va încasa în acelasi sistem”, a precizat Grecu.

Primarul Șelimbărului este de părere că sistemul de plata pe unitate locativă introdus din ianuarie este ”cea mai bună soluție”, având în vedere costurile pe care le implică activitatea de colectare a deșeurilor.

”Ideea de taxa și unitate locativă este și în UE. Acum, că România se îmbratișează sau nu , este partea a doua. Am spus anul trecut că o să ies din ADI Eco pentru ca venea taxa pe persoană undeva la 15 lei, din calculele facute pana la aprobarea CL, care a fost cea mai bună soluție pentru a fi undeva, cât de cât, la mijloc cu această taxă.(…) Este o taxă pe care o institui pentru ca suntem poștașul lui ADI Eco. Incasăm o taxa pe care trebuie să o dăm mai departe, pe principiul platești cât arunci. (…) Asta este durerea mea- taxa pe unitate locativă nu a fost buna, dar va fi bună o taxă care nu știu la cât va fi! Vor avea de suferit cetățenii”, a mai adăugat primarul Șelimbărului.

Grecu consideră că taxa pe unitatea locativă stabilită la 25 lei pe lună echilibrează costurile mari cu care vor fi încărcati locuitorii de la sate.

Potrivit adresei Prefecturii Sibiu, CL Șelimbăr trebuie să revoce sau să modifice în termen de 15 zile HCL din decembrie prin care s-a instituit taxa specială.

Taxa specială de salubrizare aplicată în comuna Șelimbăr este ilegală, conform concluziei Direcției de Verificare a Legalității din cadrul Prefecturii Județului Sibiu, a anunțat miercuri, în conferinta de presa, prefectul Adela Muntean.

Din ianuarie 2019, locuitorii Șelimbărului plătesc pentru gunoi 25 lei pe lună pentru fiecare locuință, indiferent dacă este sau nu locuită.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Grecu despre taxa pe gunoi: Se încasează în continuare; Modificăm, dacă este oportun […]

  2. […] Citeste si: Grecu despre taxa pe gunoi: Se încasează în continuare; Modificăm, dacă este oportun […]

  3. […] Citeste si: Grecu despre taxa pe gunoi: Se încasează în continuare; Modificăm, dacă este oportun […]