Kovesi: Nu am avut sprijinul Guvernului, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu îl aştept

Știri de Sibiu, 27.02.2019

Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, la revenirea în ţară de la Bruxelles, că decizia privind procurorul şef european va fi una politică, urmare a unor negocieri şi că a mers ca profesionist să candideze, neavând susţinerea Guvernului român.

“Acest vor nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiţie român, acest vor este pentru toţi cetăţenii din România care în ultimii ani au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept, este un vor pwentru toţi procurorii şi judecătorii din Europa care lucrează sub presiune. Eu aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi aştept decizia decidenţilor europeni. M-am înscris singură în această procedură, m-am înscris ca procuror, profesionist, nu am avut spriijinul Guvernului de la Bucureşti, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu îl aştept”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la revenirea în ţară, potrivit mediafax.ro.

Fostul procuror-şef DNA a reiterat ideea potrivit căreia decizia de numire a unui procuror-şef european va fi una politică.

“Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susţinut în comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să aşteptăm decizia care se va lua de către politicieni, va fi o decizie politică, în urma unor negocieri între Consiliu şi Parlamentul European. Ceea ce a depins de mine eu am făcut. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, a fost foarte importantă încurajarea”, a completat Kovesi.

În urma unui vot secret, miercuri, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kovesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Votul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.