Cresc tarifele pentru salubritate în Cisnădie (UPDATE)

Știri de Sibiu, 28.02.2019

Firma de salubritate Schuster & CO Ecologic cere majorarea tarifelor de salubritate, începând cu data de 1 martie, pentru serviciile prestate în localitățile Cisnădie, Cisnădioara și Cartierul Arhitecților.

Potrivit proiectului de hotărâre supus aprobării Consiliului Local Cisnădie, se cere majorarea prețului pentru salubritate cu 5,9%.

Schimbarea tarifelor este cauzată de creșterea inflației și a salariului minim pe economie.

”Avand în vedere creșterea inflației, marirea de la 1 ianuarie a salariului minim pe economie – de la 1900 lei la 2089 lei, solicităm majorarea preturilor la serviciile prestate în Cisnadie, Cisnădioara și Cartierul Arhitecților. (…)Menționăm că majorarea se datorează în special faptului ca manopera ocupa procentul majoritar în serviciile de salubrizare, adica maturat, adunat hârtii, golit cosuri stradale și curatat amplasamente”, se precizează în motivarea cererii de majorare.

Astfel pentru servicii de colectat, transport și depozitat deseuri ar urma sa se achite 127,54 lei/mc , de la 120,44 lei/mc, iar pentru maturat manual strazi taxa va fi de 54.06 lei, de la 51.05 lei.

Cererea va fi supusă aprobării CL Cisnădie în ședința ordinară de la finalul lunii februarie.

UPDATE: Hotararea de majorare a tarifelor a fost adoptata joi, 28 februarie, de CL Cisnădie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.