Președinta CJ Sibiu despre creșterea infracționalității: Efectul unor măsuri luate fără cap

Știri de Sibiu, 28.02.2019

Concurs de declarații în Consiliul Județean Sibiu pe seama creșterii infracționalității. Consilierii județeni sibieni s-au declarat joi alarmați de evoluția negativă a infracționalității în județul Sibiu, în contextul prezentării de către ATOP, în ședința ordinară, a raportului privind eficiența activității Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu în 2018 comparativ cu anul precedent. În timp ce consilierul Vlad Vasiu (PNL) a lansat varianta unei inițiative comune PNL- PSD către Guvern, după semnalul de alarmă tras de consilierul Constantin Oprean (PSD), președinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean (PNL), a susținut că acesta este ”efectul unor măsuri luate fără cap”, în contextul recursului compensatoriu.

PSD strigă primul

”Am constatat creșteri la toți indicatorii de raportare. Aceste creșteri sunt în sens negativ. Identific doar câteva: (…) criminalitatea contra persoanei +9,4% , accidente rutiere +6,5%, criminalitatea contra patrimoniului +4,9%, furturile +1,5%, tâlhărie +9,4%, criminalitatea economică +6,98% (…) Pornind de la cauzele care vor fi analizate, aș fi foarte interesat ce se va face în viitor pentru a reduce acești indicatori. (…) Este o situație alarmantă în 2018 față de 2017”, a declarat consilierul Constantin Oprean în plenul CJ Sibiu.

Chiar colaborare intre PSD si PNL

Îngrijorarea social – democratului a fost împărtășită și de liberalul Vlad Vasiu, care a venit cu ideea unei inițiative comune PSD-PNL către Guvern, insă nu foarte clară.

”Am citit și eu foarte îngrijorat raportul Inspectoratului de Poliție. Chiar le-am propus colegilor din PSD să încercăm să facem o inițiativă către MAI, către Finanțele Publice … consilierii economici ai Guvernului României, ca să încercăm să oprim cifrele astea. Unele probleme nu prea sunt din cauza autorităților locale și tocmai de aia trebuie să ne unim, indiferent de culoarea politică, să găsim rezolvarea”, a spus Vasiu.

”Efectul unor masuri luate fără cap”

In contrapartidă, șefa CJ Sibiu l-a atacat pe consilierul PSD și i-a reamintit de efectele controversatului recurs compensatoriu.

”Domnu… Oprean, aceste creșteri sunt la nivelul întregii țări, iar recursul compensatoriu și măsurile de eliberare a pușcăriașilor luate în această perioadă de guvernarea colegilor dumneavoastră dă și rezultate de acest gen. Atunci, inclusiv apelul nostru către cei care dau astfel de legi ar tebui să vină inclusiv din partea dumneavoastră, care stați într-un oraș unde, de regulă, nu s-au întâmplat evenimente ca până acum. Uitați care este efectul unor masuri luate fără cap!”, a spus Daniela Cimpean.

Evoluția infractionalității la nivelul județului Sibiu nu a fost explicată în plen de niciun reprezentant al IPJ Sibiu care a dat publicității anul acesta un bilant fără cifre comparative cu 2017.

În privința situației din teren, ATOP atrăgea atenția înca din 2018 asupra lipsei de personal și a cresterii infractionalitatii in județul Sibiu, insă consilierii județeni se declara alarmati de pericol după patru luni.

ATOP:Infracționalitatea în Sibiu, în continuă creștere din cauza lipsei de personal

Imagini din timpul sedintei CJ Sibiu, pe Facebook.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Președinta CJ Sibiu despre creșterea infracționalității: Efectul unor măsuri luate fără cap […]