USR Sibiu: Luăm pauza de 15 minute pentru un viitor cu autostrăzi

Știri de Sibiu, 14.03.2019

Echipa USR Sibiu susține protestul „România vrea autostrăzi” care va avea loc vineri, 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute, la nivelul întregii țări.

Potrivit unui comunicat de presă, Echipa USR Sibiu ia mâine pauză cu peste 10 firme ale colegilor care au împreună peste 160 de angajați și colaboratorii, în semn de susținere a protestului #șîeu.

”Chiar dacă majoritatea dintre noi suntem antreprenori și lipsa infrastructurii ne afectează afacerile și dezvoltarea lor, aceasta nu este singura problemă generată de lipsa autostrăzilor. Sunt numeroase exemplele de investitori străini ce au ales alte țări din regiune pentru a deschide facilități de producție. Avem exemplele Dacia și Ford care au primit promisiuni peste promisiuni că vor avea pe unde să transporte produsele lor. Toate acestea duc la stoparea dezvoltării și la irosirea potențialului pe care îl are România. Moldova este condamnată subdezvoltării dacă nu se fac investiții în infrastructură acolo. Cunoștințele minime de economie ne confirmă că dacă se construiesc autostrăzi se angrenează foarte multe ramuri ale economiei și necesită multă forță de muncă necalificată, de care Moldova nu duce deloc lipsă. Pe lângă rușinea că la peste 100 de ani de la Unire nu avem autostradă peste Carpați, pe lângă că sunt disponibile fonduri europene pentru majoritatea proiectelor și incompetența a făcut ca ele să nu fie folosite, guvernanții din ultimii 30 de ani poartă vina și a tuturor oamenilor ce au fost victimele accidentelor cauzate de lipsa autostrăzilor” a declarat Adrian Echert, președinte USR Sibiu.

Sibiul susține astfel inițiativa omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi destinată urgentării proiectelor de construire a autostrăzilor.

În acest sens, USR Sibiu atrage atenția că Moldova nu are nici măcar un metru de autostradă și a fost în permanență ignorată de guvernele din ultimii 30 de ani.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.