Proteste #foaiagoală și pentru simularea examenelor de BAC

Știri de Sibiu, 17.03.2019

Se pregătesc noi proteste #foaiagoală în școli urmare a campaniei inițiate de Consiliul Național al Elevilor în semn de protest față de faptul că ”metodele de evaluare din sistemul nostru de învățământ nu se pliază pe nevoile și interesele actuale”

Elevii anunță proteste #foaiagoală și la simularea examenelor de Bacalaureat 2019, pe care liceenii de clasele a XI-a și a XII-a le vor începe luni, potrivit edupedu.ro.

“Cu siguranță voi da și eu foaia goală sau voi scrie ce mă deranjează la sistemul de învățământ”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia.

Consiliul Național al Elevilor a demarat forma de protest intitulată #foaiagoală chiar prima zi a simulărilor examenelor de Evaluare Națională.”Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă. Simulările au ajuns să fie experimentul ministerului, nu experiențele noastre de învățare, iar acest lucru ne motivează să ne ridicăm în fața tuturor acestor nedreptăți, printr-un protest: fie dând foaia goală, fie scriind tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc”, este una din motivațiile protestului ce vizează toate simulările organizate de MEN în școli.

Consiliul Național al Elevilor a demarat forma de protest intitulată #foaiagoală chiar prima zi a simulărilor examenelor de Evaluare Națională.

La nivelul județului Sibiu, niciunul dintre elevii de clasa a VII-a și a VIII-a înscris la simularea examenului de Evaluare Națională la limba și literatura română nu a data foaia goala, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Simularea examenelor de Bacalaureat va începe luni, 18 martie, la ora 9:00, cu testarea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a la Limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.