Sibiul, dotat cu autolaborator pentru detectarea scurgerilor de gaze

Știri de Sibiu, 13.04.2019

Delgaz Grid a alocat peste 7 milioane de lei pentru echipamente moderne de detectare a scăpărilor de gaze din reţelele de distribuţie, un autolaborator echipat cu tehnologia laser urmând să ajungă și la Sibiu în cursul lunii aprilie.

”Autolaboratoarele sunt echipate cu cea mai nouă tehnologie de analiză scăpări gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de acest echipament performant sunt procesate de o aplicaţie, instalată pe laptopul autovehiculului. Aplicaţia permite corelarea instantanee a datelor furnizate de echipament cu o hartă a zonei de lucru. La finalul zilei se obţine un raport, cu înregistrarea automată a traseului, pe care s-a deplasat autolaboratorul şi marcarea exactă a tuturor scăpărilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS. În baza acestor informaţii, se planifică activitatea de mentenanţă a sistemului de distribuţie. Autolaboratorul are viteza de deplasare în lucru de 15-25 km/h şi o rază de acţiune de 8 metri (4 metri stânga/dreapta faţă de axul maşinii)”, se menționează în comunicatul transmis de companie.

Pentru creșetea siguranţei sistemului de distribuţie în are activitatea de detectare a potenţialelor scăpări de gaz, în luna aprilie, 2 noi astfel autolaboratoare vor ajunge la Timişoara şi Sibiu.

Totodată, echipele specializate ale companiei vor fi dotate cu 430 de aparate noi, de detectare a gazelor naturale, la distanţă, în medii explozive, la instalaţiile de utilizare, precum şi cu aparate de detectare a monoxidului de carbon şi a biogazului. La acestea se adaugă 130 de ansambluri, formate din aplicaţii şi accesorii de detectare, pentru aparatele de detectare.

Compania Delgaz Grid a investit anul trecut aproximativ 105 milioane euro, în special, pentru modernizarea reţelei de distributie a energiei electrice şi a celei de gaze naturale.

”Urmare a eforturilor companiei, de a investi masiv, în reabilitarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, defectele depistate pe acestea, cu ocazia activitatilor de detectare, s-au redus, in anul 2018, cu cca 50%, comparativ cu anul 2010”, mai precizează Delgaz Grid.

CDelgaz Grid operează o reţea de gaze naturale de peste 22.000 km în 20 de judeţe din jumătatea de nord a României (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi dispune de o reţea de electricitate de peste 81.000 km, în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.