Comitet pentru Securitate: Acțiunile Summitului UE, fără restricții deosebite pentru sibieni

Știri de Sibiu, 13.04.2019

Acțiunile oficiale derulate în Sibiu pe durata Summitului UE din 9 mai au fost dimensionate astfel încât viaţa sibienilor să se desfăşoare normal, fără ”restricții deosebite”, potrivit comunicatului transmis sâmbătă de Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” constituit special pentru organizarea Summitului de la Sibiu.

”Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Sibiu, astfel încât viaţa sibienilor să se desfăşoare normal, în oraşul care va găzdui cel mai important eveniment din perioada în care România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, se menționează în document.

Precizarea vine în contextul întâlnirii ”tematice” care a avut loc sâmbătă, la Sibiu, la care au participat reprezentanţii MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, care au analizat ”măsurile de securitate ce se impun”.

”Fiecare instituţie, în limitele competențelor prevăzute prin lege, a stabilit și a adaptat măsurile de securitate, necesare bunei derulări a evenimentelor din 9 mai 2019, astfel încât să permită desfăşurarea în condiții normale a activităților cotidiene din Sibiu și fără să impună restricții deosebite”, potrivit comunicatului remis redacției.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a fost constituit la nivelul conducerilor instituțiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, pentru pregătirea și securitatea Summitului UE din 9 mai.

Summit-ul UE din 9 mai va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi aproximativ 800 de jurnalişti. De asemenea, peste 100 de traducători vor veni la Sibiu.

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare a orașului a fost ales ca locaţie principala de desfăşurare a Summitului, momente din program urmând să se desfățoare şi în pieţele centrale: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.