Proiectul noului spital, pentru prima dată în atenția Consiliului Local Sibiu

Știri de Sibiu, 15.04.2019

Proiectul noului Spital de Urgență al Sibiului, inițiat de Consiliul Județean (CJ) Sibiu, ajunge pentru prima dată în atenția consilierilor locali sibieni în luna aprilie.

Aleșilor locali le va fi prezentat, în ședința ordinară din luna aprilie, proiectul de hotărâre privind însușirea raportului informării și consultării publice din februarie pentru documentația de urbanism PUZ “Construire Spital Clinic Județean de Urgență” în Sibiu.

În calitatea de inițiator al proiectului, CJ Sibiu a propus urbanizarea zonei în așa fel încât să permită amplasarea noului spital pe Calea Șurii Mici, unitate medicală ce ar urma să fie de o capacitate maximă de 1.499 de paturi, cu secții de adulți și pediatrie.

Potrivit proiectului prezentat CL Sibiu, pe durata destinată dezbaterii, când publicul a fost invitat să transmită observații și propuneri în legătură cu investiția, a fost înregistrată o singură sesizarea.

”Prin adresa 2108 înregistrată la Primăria Municipiului Sibiu, sunt sesizate următoarele probleme: în PUZ-ul supus analizei și dezbaterii publice nu sunt soluționate problemele legate de accesul /ieșirea auto și pietonal din zona studiată, impactul asupra traficului din zonă, reglementări adiacente referitoare la siguranța traficului rutier și pietonal, date privind traficul indus, amenjarea de parcaje în zonele limitrofe, sistematizarea vertială a zonei pentru optimizarea cheltuielilor necesare execuției obiectivului, analiza rețelelor de utilități din zonă pentru optimizarea amplasării construcțiilor și racordării la acestea, analiză constructivă privind securizarea zonei”, se menționează în informarea ce include și răspunsurile la cele solicitate.

Dezbaterea inițiată de CJ Sibiu a fost parte din procesul de consultare publică a PUZ-ului noului spital, înainte de definitivare și transmiterea spre aprobare Consiliului Local Sibiu.

Locația noului spital de pe Calea Șurii Mici a dat naștere unui lung șir de controverse între PNL, FDGR și PSD, social-democrații sibieni opunându-se construirii unui spital în zona Aeroportului Sibiu și în apropierea Gropii de Gunoi de la Cristian, controverse ce au afectat susținerea proiectului de către Ministerul Sănătății.

Citeste si: Cimpean: Sibiul va avea spital nou cu sau fără sprijinul Ministerului Sănătății
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.