Spectacolele TNRS, titrate în limba engleză pe durata Summitului UE

Știri de Sibiu, 15.04.2019

Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu este prima instituție de cultură din Sibiu care își adaptează programul și activitatea, prin supratitarea spectacolelor, pe durata pregătirilor și derulării Summitului UE gazduit de orașul Sibiu în 9 mai.

Potrivit unui comunicat al TNRS, în perioada 7 – 12 mai, ”spectacolele programate de TNRS în săptămâna Summitului UE de la Sibiu vor fi supratitrate în limba engleză”.

Conform programului, în perioada respectivă publicul se va bucura de noi reprezentații ale spectacolelor „Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel, „Faust”, Așteptându-l pe Godot” și „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete, „Un tramvai numit Popescu”, regia Gavriil Pinte și „Balul”, regia Radu Nica.

Mega-spectacolul ”Faust” va avea două reprezentații la Sibiu în perioada Summitului.

”Astrele s-au aliniat ca să putem sărbători astăzi, 5 aprilie, pe maestrul Silviu Purcărete, 200 de reprezentații cu acest spectacol care va fi prezentat în cadrul summitului din 8 si 9 mai și care va fi prezentat de asemenea în cadrul FITS”, declarat la începutul lunii Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Spectacolele programate de TNRS pe durata Summitului vor avea loc la Fabrica de Cultură – Sala „Faust”, Sala „Lulu” și Sala „Eugenio Barba”, mai puțin reprezentația cu „Un tramvai numit Popescu” care are loc în Tramvaiul Sibiu – Rășinari și retur.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate din agenția teatrală sau online (tnrs.ro/program), la aceleași prețuri ca în agenție.

Summit-ul UE din 9 mai va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi aproximativ 800 de jurnalişti. De asemenea, peste 100 de traducători vor veni la Sibiu.

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare a orașului a fost ales ca locaţie principala de desfăşurare a Summitului, momente din program urmând să se desfățoare şi în pieţele centrale: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet.

Program Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu în săptămâna 7-12 mai 2019

7 mai 2019, ora 20:00, la Fabrica de Cultură, Sala „Lulu”, Str. Triajului, nr. 1-3, Sibiu

ULCIORUL SFĂRÂMAT, după Heinrich von Kleist, concept spectacol și scenariu Armin Petras, regia Dominic Friedel.

8 și 9 mai 2019, ora 20:00, la Sala „Faust”, Str. Triajului, nr. 1-3, Sibiu

FAUST, după J. W. Goethe, regia Silviu Purcărete

10 mai 2019, ora 20:00, la Fabrica de Cultură, Sala „Lulu”, Str. Triajului, nr. 1-3, Sibiu

AȘTEPTÂNDU-L PE GODOT, de Samuel Beckett,regia Silviu Purcărete

11 mai 2019, ora 13:00, în locația: Tramvaiul Sibiu- Rășinari și retur

UN TRAMVAI NUMIT POPESCU, scenariu pentru un spectacol de teatru comunitar de Gavriil Pinte, după opera antumă şi postumă a lui Cristian Popescu.

11 mai 2019, ora 19:00, la Fabrica de Cultură, Sala „Lulu”, Str. Triajului, nr. 1-3, Sibiu

BALUL, după o idee Théâtre du Campagnol, regia Radu Nica.

12 mai 2019, ora 18:00, la Fabrica de Cultură, Sala „Eugenio Barba”, Str. Triajului, nr. 1-3, Sibiu

POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE, scenariu de Silviu Purcărete inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.