Aeroportul Sibiu, nevoit să închirieze echipamente de intervenție pe durata Summitului UE

Știri de Sibiu, 17.04.2019

Consiliul Județean Sibiu a alocat de la buget doar 220 mii lei pentru pregătirile și securizarea Aeroportului Internațional (AIS) Sibiu pe durata Summitului UE din luna mai, regia sibiană fiind nevoită să închirieze echipamente și mașini de intervenție, în lipsa milionului de euro cerut anul trecut pentru achiziții, a declarat în conferință de presă Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

”Sunt unele alocări pentru Summitul din luna mai pentru că, după cum bine știți, nu au existat alocări de la bugetul național.(…)Pentru Summit, la AIS Sibiu am alocat anul acesta în plus 220 mii lei pentru lucrări ce țin de securitate – automatizarea porților, echipamente de securitate, stâlpi de separare a fluxuri. S-au alocat bani și pe operațional pentru că nu s-au achiziționat acele scări și mașini cu girofaruri. Pentru a închiria astfel de echipamente, am alocat bani”, a declarat Daniela Cimpean în conferința dedicată prezentării proiectului de buget pe 2019.

Tot de la CJ, până în luna mai, se suplimentează cu 250 mii lei bugetul Spitalului Județean Sibiu, pentru lucrări de igienizare și întreținere.

Conducerea AIS a cerut anul trecut aproximativ 1 milion de euro pentru echipamente de deservire a aeronavelor, respectiv scară de pasageri, bandă bagaje, grup GPU (Ground Power Unit), remorci bagaje și air starter.

În contextul creșterii traficului aerian la Sibiu, cele de 36 de delegații oficiale ale statelor membre UE care vor sosi la Sibiu în luna mai vor suprasolicita echipele Aeroportului Sibiu, cu precădere în activitatea de îmbarcare si pregătire a aeronavelor, au sustinut anul trecut oficialii AIS.

„Echipamentele existente pe Aeroportul International Sibiu sunt dimensionate pentru deservirea traficului comercial existent, respectiv pot deservi simultan maxim 3 aeronave de tip Boeing B737/Airbus A320”, potrivit informării transmisă în 2018 Consiliului Județean Sibiu, în subordinea căreia se află regia sibiană.

Necesarul Aeroportului Sibiu, principala poartă de acces a delegațiilor oficiale, a fost transmis tuturor instituțiilor statului român, ”beneficiarul si organizatorul summitului”, la alocările bugetare din 2018 ale Guvernului nefiind prevăzute sume pentru Aeroportul Internațional Sibiu.

Summitul din 9 mai 2019 va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti și 100 de traducători.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Aeroportul Sibiu, nevoit să închirieze echipamente de intervenție pe durata Summitului UE […]