Restricțiile de trafic impuse în ziua Summitului pe străzile din Sibiu

Știri de Sibiu, 18.04.2019

Primăria Sibiu a dat publicității zonele din oraș unde se vor impune restricții în trafic pe perioada Summitului din 9 mai, vizate fiind zona Aeroportului Sibiu, Șoseaua Alba Iulia, Piața Unirii și străzile Andrei Șaguna și Morilor.

Măsuri speciale pentru gestionarea traficul auto pe șoseaua Alba Iulia și pe străzile Andrei Șaguna și Morilor se vor impune în data de 9 mai, când va fi realizat un culoar de circulație pentru delegațiile oficiale, sibienii fiind nevoiți să aleagă alte rute.

”Chiar dacă circulația nu se va închide pe aceste trasee, recomandăm sibienilor ca, în măsura în care este posibil și în funcție de direcția de deplasare, să aleagă rute ocolitoare pentru a evita blocajele în trafic. Vă mulțumim pentru înțelegerea pe care o acordați pentru ca acest eveniment la cel mai înalt nivel să fie găzduit în bune condiții de orașul nostru” transmite Primaria Sibiu.

Măsuri speciale vor fi și la Aeropor și în Piața Unirii, unde vor ajunge delegațiile.

”Din 7 mai se va amenaja un culoar special de circulație între Aeroportul Internațional Sibiu și Piața Unirii, pentru transportul delegațiilor către locația de desfășurare a Summitului. Acest culoar se va amenaja prin delimitarea a două benzi de circulație din cele patru disponibile cu ajutorul unor balize. Până în data de 9 mai sibienii vor putea utiliza toate cele patru benzi, inclusiv acest culoar, restricțiile de circulație urmând să se instituie DOAR ÎN DATA DE 9 MAI, ÎNTRE ORELE 6 ȘI 20”, precizează Primăria Sibiu.

Culoarul de circulație pentru 9 mai:

  1. Pe șoseaua Alba Iulia, de la Aeroportul Internaţional Sibiu până la intersecția cu str. Turismului/str. Morilor, banda a doua a fiecărui sens de mers (cea de lângă axul drumului) va fi rezervată culoarului de deplasare a delegațiilor; sibienii pot folosi banda de lângă trotuar de pe fiecare sens de mers.
  2. Pe șoseaua Alba Iulia, de la intersecția cu str. Turismului/ str. Morilor până la intersecția cu str. Bastionului, culoarul de deplasare a delegațiilor se va amenaja pe sensul de coborâre actual. Cele două benzi utilizate în prezent pentru urcare rămân la dispoziția sibienilor pentru circulația spre strada Dealului.
  3. pe strada Andrei Șaguna, de la intersecția cu str. Dealului/str. Bastionului până în Piaţa Unirii, culoarul delegațiilor oficiale se va realiza în contra sens, dinspre strada Morilor spre Piața Unirii, sibienii putând circula pe o singură bandă, dinspre bulevardul Victoriei spre strada Dealului.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: Restricțiile de trafic impuse în ziua Summitului pe străzile din Sibiu […]