Tiberiu Soare și Alexandru Anastasiu concertează la Sala Thalia

Știri de Sibiu, 18.04.2019

Cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu, alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu concertează joi, 18 aprilie 2019, la Sala Thalia.

Artiștii propun publicului o călătorie care începe cu celebra uvertură a operei “Ruslan şi Ludmila” de Mihail Ivanovici Glinka – lucrare bazată pe povestea fantastică a lui Aleksandr Puşkin despre răpirea Ludmilei.
Programul va continua cu invitatul serii – Alexandru Anastasiu – cel care va interpreta propria sa lucrare pentru vibrafon și marimbă, în acompanierea Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu.
Nefiind la prima “abatere” şi incurajat de succesul obţinut cu ”Neverending story”, ”The dream”, ”After you”, ”Back to Sofia” sau ”Let s vibe”, și inspirat de ”Anotimpurile” lui A. Vivaldi ori A. Piazzola şi de priveliştea munţilor Retezat, Alexandru Anastasiu compune propriile sale.
”Anotimpuri”, lucrare pe care publicul sibian o va putea aprecia chiar în acest concert.

În încheierea concertului, dirijorul Tiberiu Soare aduce in atenția publicului sibian , Simfonia nr. 3 in do minor op. 78, simfonia “cu orga” de C. Saint-Saëns, lucrare spectaculoasă, care va cuceri spectatorii prin sonoritate și expresivitate. Această simfonie a fost comandată de Filarmonica Regală din Anglia, iar prima interpretare a avut loc la Londra la 19 mai 1886, la Sala St James, condusă chiar de către compozitor. După moartea prietenului său Franz Liszt, la 31 iulie 1886, Saint-Saëns a dedicat lucrarea memoriei acestuia. Compozitorul a condus, de asemenea, premiera franceză a simfoniei, în ianuarie 1887.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stata Sibiu (Sala Thalia, str. Cetății nr.3-5), între orele 10:00 – 12:00 și 13:00-16:00. Prețul unui bilet este de 20, 30, 40 de lei. Se acordă o reducere de 50 % pentru elevi, studenți și pensionari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.