Începe ”vacanța de Summit” pentru elevii din Sibiu; Singurii care revin la cursuri în 13 mai!

Știri de Sibiu, 19.04.2019

Elevii și preșcolarii din municipiul Sibiu sunt singurii din țară care beneficiază de vacanță de primăvară prelungită din cauza suspendării cursurilor pe durata Summitului UE, în perioada 6-10 mai.

Pentru elevii din cele aproximativ 50 de unități de învățământ din municipiul Sibiu începe ”vacanța de summit”, care prelungește durata vacanței obișnuite cu aproximativ o săptămână

”De sâmbătă, elevii și preșcolarii din Sibiu intră în vacanță, la fel ca toți colegii din țară. Din cauza suspendării cursurilor pe durata Summitului European, în Municipiul Sibiu revenirea la cursuri se va face luni, 13 mai, nu în data de 6 mai”, a declarat pentru StirideSibiu Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Ministerul Educației Naționale a decis că elevii din orașul Sibiu nu vor merge la școala în perioada 6-10 mai, pe durata Summitului UE cursurile urmând să fie recuperate după un program special stabilit de fiecare unitate încă din luna martie.

”Până în prezent au fost recuperate aproximativ 70% din orele, prin prelungirea orarului cu 1-2 ore sau prin programarea cursurilor în weekend”, a mai spus Dincă.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, la nivelul întregii țări elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă intra în vacanţa de primăvară de vineri, după finalizarea cursurilor, urmând a se întoarce la ore pe 6 mai.

Asigurarea intervenției medicale în caz de urgență pe perioada Summitului implică amplasarea de spitale de campanie în Sibiu și punerea la dispoziția pompierilor și paramedicilor a mai multor spații și curți deținute de școlile din oraș, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

Summit-ul UE din 9 mai va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi aproximativ 800 de jurnalişti. De asemenea, peste 100 de traducători vor veni la Sibiu. Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare a orașului a fost ales ca locaţie principala de desfăşurare a Summitului, momente din program urmând să se desfășoare şi în pieţele centrale: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.