Asociația Comunelor finanțează elevii de la ”Goga” calificați la Olimpiada Geniilor din SUA

Știri de Sibiu, 19.04.2019

Cei trei elevi de la Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu, calificați în faza finală a Olimpiadei Geniilor (Genius Olympiad) care va fi organizată de Oswego State University of New York, între 17 şi 22 iunie, au primit ajutor financiar în valoare de 4000 de lei din partea primarului comunei Sadu, Valentin Ivan, în calitate de președinte al Filialei Sibiu a Asociației Comunelor din România (ACoR).

Pentru a participa la Olimpiada Geniilor din SUA, cei trei copii şi profesorul îndrumător mai au nevoie de 4.000 de euro, bani pe care speră să îi obțină prin sposorizări, având în vedere lipsa de finanțare a proiectului din partea Ministerului Educației sau a autorităților locale.

”În urma discuților purtate de către membrii Filialei Județene Sibiu a ACoR , s-a decis sprijinirea elevilor olimpici de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, în vederea acoperirii costurilor necesare participării echipei formată din: Marpozan Daniel, Muntean Codrin, Rădac Alexandru, elevi în clasa a X-a I și profesor coordonator Ileșan Florentina-Daniela la Competiția Internațională Olimpiada geniilor- Genius Olympiad – organizată de Oswego State University of New York, în Oswego, New York, în perioada 17-22 iunie 2019.Contribuția Filialei Județene Sibiu a ACoR este în valoare de 4000 lei și a fost donată elevilor sus menționați de către președintele”, se menționează în comunicatul remis redacției.

Cei care vor să îi ajute în continuare pe tineri să participe la Genius Olympiad o pot face donând RON în contul: RO65RNCB0232157684360001, Banca Comercială Română S.A., Cod SWIFT:RNCBROBU. Alternativ, firmele/instituţiile/persoanele interesate pot sprijini direct elevii şi profesorul îndrumător prin intermediul Asociaţiei “Prietenii Goga”. Cei interesaţi trebuie să se adreseze profesorului coordonator Daniela Florentina Ileşan la dfilesan@yahoo.com.

Citeste si: Șeful IȘJ Sibiu, apel către administrațiile locale să susțină elevii calificați la ”Olimpiada Geniilor”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.