Avrigean reținut pentru tâlhărie și hărțuire. Victimele, racolate online

Știri de Sibiu, 19.04.2019

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din orașul Avrig a fost reținut pentru tâlhărie și hărțuire, bănuit fiind că a racolat mai multe tinere din Sibiu pe rețelele de socializare pe care le întâlnea în locuri retrase, unde de deposeda de bijuteri, sub amenințare.

Potrivit Poliției Sibiu, agresorul a fost reținut și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare patru amenințare, lovire sau alte violențe și hărțuire.

”În fapt, bărbatul este bănuit că, în perioada iulie 2018 – martie 2019, prin intermediul rețelelor de socializare, prin mesaje menite să stârnească interesul și să inducă încredere, ar fi stabilit diferite întâlniri cu patru femei, cu vârste cuprinse între 25 – 35 de ani, din municipiul Sibiu, pe raza municipiului, dar și în afara lui, sub pretextul că ar fi manifestat sentimente de afecțiune față de acestea”, precizează IPJ Sibiu.

Victimele erau invitate în mașina agresorului, în locuri izolate și sub amenințări cu acte de violență sau chiar agresiune fizică, bărbatul le depose de bani sau bijuterii.

Potrivit anchetatorilor, tânarul pastra legatura cu femeiele agresate și le transmitea ulterior ”fie mesaje conciliante, de natură a testa atitudinea victimei față de faptă și a crea aparența unui conflict pur sentimental, fie mesaje amenințătoare în cazul în care victima ar fi denunțat fapta”, mai spun anchetatorii.

Prejudiciul creat de agresor este estimat la 2.010 lei , iar cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.