Procesiune de Florii la Catedrala din Sibiu, cu rugăciuni speciale pentru Summit

Știri de Sibiu, 20.04.2019

Sute de preoți și credincioși din Sibiu au participat sâmbătă la tradiționala procesiune din Sâmbăta Floriilor de la Catedrala Mitropolitană, în timpul slujbei oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, fiind rostite și rugăciuni speciale de binecuvântare a tuturor celor care vor participa la Summitul UE din luna mai de la Sibiu.

”Este o manifestare pe care noi ne-o exprimăm și ați văzut că în toată țara s-au făcut astfel de pelerinaje de la o biserică la alta, pentru ca să fie întâmpinat Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care intră în Ierusalim și se pregătește pentru Pătimirile Sale mântuitoare pentru noi. După ce am săvârșit această rânduială a Vecerniei cu Litia ne-am rugat pentru tot ceea ce trebuie să ne dea Dumnezeu nouă și întregii lumi. Ar fi cu totul straniu dacă în Biserică ne-am ruga doar pentru noi. Toate rugăciunile sunt la plural și exprimă comuniunea dintre noi, comuniunea cu toți cei care ne înconjoară, cu toți cei care sunt în lumea aceasta de care depindem și noi. La propunerea și la inițiativa confesiunilor din acest oraș de a se face o săptămână de priveghere, astăzi a fost rândul nostru și ne-am rugat în bisericile noastre. Cu toții ne-am rugat lui Dumnezeu pentru manifestarea de la Sibiu de după Paști, unde vor veni reprezentanții popoarelor Europei, ne-am rugat ca Dumnezeu să-i ocrotească și să-i lumineze pentru bunăstarea tuturor popoarelor și pentru identitatea spirituală și națională a fiecărui popor”, a transmis IPS Laurențiu credincioșilor prezenți la Catedrala, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului.

După slujba de Priveghere, credincioșii au înconjurat Catedrala mitropolitană purtând în mâini ramuri de salcie.

În Sâmbăta Florilor a debutat la Sibiu ”Săptămâna de veghe”, eveniment organizat la inițiativa Bisericii Evanghelice CA din România ce reunește toate cultele și bisericile în rugăciune ”pentru a susține România prin rugăciune în timpul Președinției UE, a Summitului UE din Sibiu și a alegerilor parlamentelor UE”.

Timp de șapte zile, șapte ore pe zi, bisericile din Sibiu se roagă la Biserica ”Sfântul Ioan” din Sibiu, pentru securitatea Summitului de la Sibiu.
Sâmbătă a fost oficiată prima slujbă, de către reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

Citeste si: Săptămâna de veghe: Bisericile din Sibiu se roagă înaintea Summitului UE
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.