Vântul a desprins tablă de pe acoperișul Primăriei Sibiu (UPDATE)

Știri de Sibiu, 23.04.2019

Pompierii militari au fost solicitați marți după-amiază să intervină la Primăria Sibiu pentru îndepărtarea unei bucăți de tablă care s-a desprins și prezenta pericol pentru populație, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

Potrivit ISU Sibiu, porțiunea de tablă afectată de vânt se află pe partea dinspre strada Samuel von Brukenthal.

”S-a intervenit pe strada Samuel von Brukenthal pentru îndepărtarea unei suprafețe de tablă desprinsă de pe acoperișul unui imobil care prezenta pericol de cădere pentru cetățeni”, a declarat Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Pompierii au intervenit în urma unui apel pe Numărul de Urgență 112 efectuat la ora 15.42.

UPDATE: Oficialii ISU Sibiu spun că intervenția a fost îngreunată de rafalele de vânt, iar pompierii au fost nevoiți să intervină din interior, prin podul Primăriei, pentru îndepărtarea pericolului.

”S-a desprins aproximativ 1 metru de tablă”, a mai precizat Alina Voina.

Scara ISU Sibiu pentru intervenție la înălțime nu s-a putut folosi din cauza vântului. Sibiul se află sub Cod Galben de vânt pana marți la ora 21.00.

Tot marți, un tânăr în vârstă de 39 de ani a fost transportat la Spitalul Județean Sibiu cu leziuni la nivelul capului, după ce vântul a desprins o cărămidă de o clădire situată pe strada Mihail Kogălniceanu din Sibiu.

Citeste si: Tânăr rănit la cap de o cărămidă căzută de la înălțime

Pentru niciuna din cele două situații petrecute în Sibiu, oficialii Primăriei Sibiu nu au putut fi contactați pentru detalii.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a precizat ulterior că în zona afectată se fac lucrări și că problema ar fi fost remediată de echipele constructorului.

”In contextul lucrărilor de întreținere care se efectueaza la acoperisul cladirii Primăriei si din cauza vântului puternic, o tablă s-a desprins parțial. Acesta a fost fixată imediat de echipele constructorului”, a precizat pentru StirideSibiu Mirela Gligore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Vântul a desprins tablă de pe acoperișul Primăriei Sibiu (UPDATE) […]