Delia și Junii, concert în Piața Mare la finalul Summitului UE

Știri de Sibiu, 30.04.2019

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” și Delia, considerată unul dintre artiștii români în vogă, vor concerta în Piața Mare a Sibiului la finalul Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană (UE) ce va avea loc în data de 9 mai.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sibiu, pe lângă prestația celor mai îndrăgiți și valoroși artiști populari, ”sibienii vor avea parte de una dintre cele mai grandioase producții muzicale realizate vreodată în România”, show-ul Acadelia- o producție cu jocuri de lumini și umbre, efecte 3D și inclusiv confeti în formă de acadele.

Potrivit programului, întâietate va avea prezentarea tradițiilor populare românești, seara fiind deschisă de Juni.

”Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol absolut impresionant cu această ocazie. Pe scena din Piața Mare va fi ilustrată prin joc și muzică o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României. Conceptul propus de Silvia Macrea, managerul ansamblului și unul dintre coregrafii spectacolului din 9 mai, va derula istoria de 75 de ani a Junilor Sibiului prin intermediul fotografiilor, urmat de un tur de forță și grație prin tradițiile din Transilvania, Moldova și Muntenia. Banatul și Maramureșul vor contribui cu frumoase obiceiuri de nuntă, însuflețite de solistele Stana Stepănescu și Oana Tomoioagă. Finalul spectacolului va readuce spectatorii la Sibiu, pe Valea Târnavelor, zonă renumită pentru podgoriile întinse și vinul bun de altădată”, se menționează în comunicat.

Coregrafia spectacolului este realizată de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, iar conducerea muzicală stă sub bagheta maestrului Gabriel Popescu.

După Junii, pe scena din Piața Mare va urma showul Acadelia pregătit de cunoscuta interpretă Delia.

”Cele 30 de videoclipuri realizate de Delia până acum depășesc 500 de milioane de vizualizări. Sibienii vor avea parte de una dintre cele mai grandioase producții muzicale realizate vreodată în România. Show-ul Acadelia este o producție tehnică excepțională, cu jocuri de lumini și umbre, efecte 3D și inclusiv confeti în formă de acadele”, anunță Primăria Sibiu.

Foto:www.youtube.com

”Va fi o zi istorică pentru Sibiu, orașul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbătoare așa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piața Mare începând cu ora 20, iar Delia, unul dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului va anima și va colora finalul unui 9 mai de poveste”, spune Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Tot pentru a marca evenimentul diplomatic, în perioada 8-12 mai vor fi organizate si evenimente gastronomice pe strada Turnului- un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale și rețete tradiționale preparate la fața locului, și pe strada Cetății – Summit of Taste, un eveniment ce va include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiționale, dar și zone de florărie și aprozar.

Evenimentele dedicate sărbătoririi Summitul european și Zilei Europei sunt finanțate și organizate de Primăria Municipiului Sibiu, prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, potrivit comunicatului remis redacției.

Potrivit programului preliminar al Summitului, ultimul eveniment oficial va avea loc în zona centrală, la ora 18.00.

Citeste si: romania2019.eu: Summitul de la Sibiu va fi găzduit de Iohannis; Programul zilei!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.