ANM: Instabilitatea atmosferică, vânt și ploi torențiale pentru Sibiu

Știri de Sibiu, 30.04.2019

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată și atenționare Cod Galben de cantități de apă însemnate valabile pentru județul Sibiu începând de marți, 30 aprilie, până miercuri seara.

Informarea meteo de instabilitate este valabila de marti, 30 aprilie, de la ora 14.00, pana miercuri 1 mai, la ora 21.00.

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp”, anunță ANM.

Fenomenele vor fi mai frecvente și mai intense în a doua parte a zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai).

De asemenenea, în ziua de 1 mai vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunii, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

Codul Galben de ploi insemnate este valabil pentru Sibiu începând de marti, de la ora 15,până miercuri ,1 mai, la ora 10.00.

” În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în jumătatea de nord a Transilvaniei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.”, atenționează ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.