Arafat: Summitul de la Sibiu, fără probleme medicale; Le mulțumesc tuturor

Știri de Sibiu, 10.05.2019

Summitul de la Sibiu a fost o ” misiune foarte bine îndeplinită”, fără probleme medicale deosebite în rândul populației și a delegațiilor oficiale, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentul pentru Situații de Urgență.

”Colaborarea a fost excelentă şi consider că a fost o misiune îndeplinită foarte bine (…) Cazurile uşoare nu au fost la nivelul acesta, cazurile uşoare au fost la nivel de persoane. Din delegaţii a fost ceva uşor şi plus din populaţie. Cazuri medicale uşoare”, a declarat Raed Arafat.

La finalul misiunii de la Sibiu, Arafat le-a mulțumit anjajaților Ministerului de Interne, medicilor și paramedicilor detașați la Sibiu pentru asigurarea asitenței medicale și a intervenției în caz de urgențe.

“Din punctul nostru de vedere pe partea medicală nu au fost probleme deosebite. Am avut câteva cazuri uşoare, niciun caz grav. Am avut forţe destule ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din partea SMURD-ului care a fost aici, medici care sunt veniţi de la UPU-uri din diferite judeţe. Prin dumneavoastră le mulţumesc tuturor pentru această participare. Din fericire a fost totul liniştit şi totul fără probleme”, a mai spus Arafat.

Misiunea ISU este una complexă, fiind necesare crearea de dispozitive de intervenție inclusiv in scolile din Sibiu pe durata summitului. Sute de angajați ai MAI au fost detașați la Sibiu pe durata Summitului șefilor de stat și de Guverne.

Pentru pregătirea și securitatea Summitului UE de la Sibiu, a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019”, care a reunit forțe din MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.