SPP, cenzură în privința protestelor de la Summit

Știri de Sibiu, 10.05.2019

Măsurile luate de forțele de ordine în privința persoanelor duse la audieri pe durata Summitului UE de la Sibiu au fost puse sub tăcere de Serviciul de Protecție și Pază care nu au permis Jandarmeriei furnizare de informații.

Solicitată pentru clarificări în privința membrilor Asociației „Evoluție în Instituție”, care au ajuns joi la sediul Poliției Sibiu pentru adudieri, și a militanților de la Greeanpeace care au trecut de forțele de ordine și au protestat în Piața Mare a orașului, în zona interzisă, conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu a precizat pentru StirideSibiu.ro că „SPP-ul nu permite comunicarea”.

Mai mulți membri ai Asociației „Evoluție în Instituție”, în frunte cu Dide Cristian, au ajuns la Poliție după ce au refuzat inca de joi dimineața sa protestese in locatia stabilita de Primăria Sibiu, li s-a interzis afișarea unui banner în zona centrală, precum și accesul în Piața Mare a orașului.

Foto:facebook.com/EIIromania

De asemenea, o parte dintre activiștii Greeanpeace veniți la Sibiu din Germania și Austria au mutat în Piața Mare protestul avizat inițial de Primăria Sibiu pentru Piața Unirii. După minute în șir de scandat în fața delegațiilor liderilor europeni, echipele de ordine publică i-au legitimat pe tinerii care au venit la Sibiu să atragă atenția liderilor Europei asupra schimbărilor climatice.

Oficial: TREI proteste la Sibiu în ziua Summitului UE
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.