Merkel către membrii FDGR: Vă suntem aliaţi când sunteţi insultaţi sau acuzaţi pe nedrept

Știri de Sibiu, 10.05.2019

Cancelarul german Angela Merkel le-a dat asigurări, joi, membrilor comunității germane din România, la reuniunea găzduită de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), că au aliați atunci când sunt ”insultaţi sau acuzaţi pe nedrept”.

”Există întotdeauna momente într-o democraţie, când apar presiuni deosebite. De aceea ne străduim din toate puterile ca în toate statele membre ale Uniunii Europene să fie respectat statul de drept, drepturile minorităţilor, să existe echitate. Diversitatea culturală este cea care ne face ceea ce suntem, cea care ne îmbogăţeşte. De aceea, vă asigur, că suntem aliaţii dvs. atunci când sunteţi insultaţi sau acuzaţi pe nedrept. Asta este valabil pentru toate minorităţile!”, potrivit mesajului transmis pe Facebook de Ambasada Germaniei la Bucuresti.

Conform unui comunicat al FDGR, Paul Jürgen Porr, președintele FDGR, a vorbit în cuvântul de salut adresat cancelarului german ”și de campania de denigrare a FDGR pe care o duc politicieni ai alianței de guvernare”.

Cancelarul german și președintele României Klaus Iohannis s-au întâlnit joi seara cu membrii Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), la finalul Summitului UE de la Sibiu.

Foto: Facebook.com/LandesforumLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.