A început relocarea pacienților de la Neurologie. Ce secții se mută și unde!

Știri de Sibiu, 14.05.2019

Pacienții Compartimentului de Endocrinologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu au fost mutați din clădirea de pe strada Cetății iar bolnavii tratați în Secția de Plastică sunt relocați în cursul acestei săptămâni pentru a permite începerea lucrărilor de renovare a clădiri în care funcționează Clinica de Neurologie.

”Compartimentul de Endocrinologie s-a mutat în cadrul unor spații din incinta Secției Obstretică – Ginecologie I, iar în cursul acestei săptămâni s-a început și mutarea Secției de Chirurgie Plastică în cadrul unor spații ale Secției de Oftalmologie, pentru a putea asigura front de lucru”, a declarat marți pentru StirideSibiu Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Potrivit conducerii spitalului, aceasta este o primă etapă de relocare a pacienților, în funcție de evoluția lucrărilor de pe șantier urmând să fie mutați în alte spații și pacienții de la Neurologie.

Secția de Chirughie Plastică a fost mutată cu caracter temporar, aceasta urmând să funcționeze în curtea Județeanului unde se va amenaja un spital de campanie din containere modulare, achiziție aflată în proces de derulare.

Citeste si: Pacienții de la Plastică, mutați în containere modulare în curtea Spitalului Județean Sibiu

Clinica de Neurologie a Spitalului Județean a intrat într-un amplu proces de renovare. Contractul de renovare, în valoare de 9.824.432 lei, a fost atribuit în septembrie 2018 asocierii SC Construcții SA și SC Sfera Con SRL, cu durata de finalizare 24 de luni. Proiectul de renovare este finanțat din iulie 2017, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II.

Clinica dispune de peste 100 de paruri cu mai multe secții reunite: Neurologie, Chirurgie Plastică, Endocrinologie și ATI

Situată pe Bastionul Haller, clădirea unde funcționează Clinica de Neurologie datează încă din în anul 1914, unde a funcționat inițial Școala de Moașe. Este ridicată pe Bastionul Haller, monument istoric specific fortificațiilor Sibiului ce datează din secolul XVI. Bastionul este construit din cărămidă și umplut cu pământ, zidurile având o lungime de 223 meri și înaltime de 9 metri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.