Gratuitate la Brukenthal de Ziua și Noaptea Muzeelor; Palatul, deschis doar ziua!

Știri de Sibiu, 15.05.2019

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu oferă acces gratuit vizitatorilor sâmbătă, 18 mai, până la miezul nopții, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Muzeelor și a Nopții Muzeelor. Potrivit programului de vizitare stabilit de muzeu, Palatul Brukenthal nu va fi deschis publicului pentru ”Noaptea Muzeelor”, ci doar în timpul zilei.

”Muzeul Național Brukenthal vă propune în data de 18 mai un program care începe la orele 9:00 dimineața și se încheie la miezul nopții”, anunță instituția sibiană.

Pentru Ziua Muzeelor programul de vizitare este cuprins între orele 9:00 – 17:00, timp în care publicul va avea acces gratuit în Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei și Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.

Noaptea Muzeelor începe sâmbătă, de la ora 18:00 până la 24:00, cu acces gratuit la Muzeul de Istorie Casa Altemberger și la Muzeul de Artă Contemporană.

Un eveniment special va fi găzduit, de la ora 20.00, de Muzeul de Artă Contemporană, unde va avea loc vernisajul expoziției „Golden Age. Industrial Vibes”, inspirată de dezvoltarea industrială a României în „Epoca de Aur”.

”Industrial Vibes își propune să aducă în actualitate elemente ale culturii vizuale din perioada comunistă, aflate în strânsă legătură cu politicile de industrializare și formare a omului nou – erou al muncii socialiste. Dialogul vizual va fi completat de expunerea, alături de lucrări de grafică și pictură, a unor machete și proptotipuri de utilaje dezvoltate în fabricile Sibiene, dar și documente care să ateste importanța și statutul omului, ca stâlp al progresului industrial”, anunță Muzeul Brukenthal.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.