Daniel Constantin: Alegerile pot creea emoție; O posibilă schimbare a Guvernului

Știri de Sibiu, 15.05.2019

Prim-vicepreședinte Pro România, Daniel Constantin, a declarat miercuri, la Sibiu, că la nivelul întregii țări există o respingere agresivă a cetățenilor față de coaliția PSD-ALDE și că alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European pot creea și o schimbare a Guvernului, dacă PSD va obține sub 30% din voturi.

”Dacă rezultatele la aceste alegeri sunt așa cum ne dorim noi, cred că vorbim nu doar de alegeri europarlamentare, ci vorbim și de o posibilă schimbare a Guvernului, după 26 mai. O scădere dramatică în sondaje și în rezultate a celor de la PSD, care este partidul majoritar in coaliția de guvernare, cred eu că nici ALDE nu va obține rezultate foarte bune, poate creea o emoție la nivelul Parlamentului astfel încât să putem vorbi de o schimbare”, a declarat Daniel Constantin în conferință de presă.

El a precizat că în țară există o agresivitate puternică a oamenilor împotriva PSD-ALDE și este de părere că parlamentarii PSD nu vor mai ”rezista presiunii publice” și vor decide ”o schimbare în interiorul partidului”.

”Peste tot prin țară pe unde am mers, (…) am observat un lucru: există o respingere agresivă a cetățenilor față de coaliția de guvernare, în special față de Liviu Dragnea și PSD. (…) Asta s-a transmis nu numai către noi, s-a transmis și către parlamentarii celor de la PSD-ALDE.(…) Oamenii aceia nu mai rezistă presiunii publice și, după alegerile europarlamentare, dacă rezultatul va fi sub 30%, probabil că se vor manifesta și vor spune și în interiorul partidului ce emoție și respingere au primit din partea cetățenilor”, a spus Constantin.

În opinia sa, ”tensiunea socială este foarte mare” iar parlamentarii PSD ”vor decide să producă o schimbare în interiorul partidului”, după ce vor avea certificarea faptului că au obsținut un numar mic de voturi.

”Nu am mai văzut o respingere atât de mare a unui om politic și a unui partid de pe vremea lui Traian Băsescu, în 2010 -2011”, a mai precizat liderul PRO România.

Referitor la referendumul din 26 mai, Constantin a precizat: ”Cred că lupta anticorupție trebuie să continue (…) Președintele (nr. Klaus Iohannis) a considerat că asta este o formă, noi vom merge la referendum, cu toate că am fi putut găsi formule mai bune pentru întrebări (…) Orice s-ar întâmpla, noi participăm la vot și la alegerile europarlamentare, și la referendum”.

Specialist în agricultură și protecția mediului, fost Ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice (2017), Daniel Constantin s-a aflat miercuri în județul Sibiu unde a avut mai multe întalniri cu fermierii și membrii filialei județene PRO Romania.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.