Agenda Culturală 2019;Unde merg banii alocați de la bugetul orașului

Știri de Sibiu, 16.05.2019

Consilierii locali sibieni au adoptat, miercuri, în ședință extraordinară, alocarea sumei de 7,2 milioane lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor incluse pe Agenda Culturală din acest an.

Dintr-un total de 141 de proiecte, Comisia de evaluare, a cărei componență nu este publică, a selectat pentru finanțare doar 116, două fiind adăugate în urma reanalizării contestațiilor.

Cea mai mare sumă, 285 de mii lei a fost alocată Asociației Culturale Artistică Hara, al cărei președinte preşedinte este Flavius Buzilă, solistul trupei Hara, pentru evenimentul ”Romania Rocks!”. Anul trecut, pentru organizarea concertului ”100 pentru Romania”, aceeași asociație a primit de la bugetul local al Sibiului tot suma de 285.000 lei.

Topul finanțărilor este continuat cu Asociația Administratorilor de Piete din Romania, al cărui membru este chiar S.C. Piețe Sibiu S.A.,care pregătește ”Recoltele Toamnei”, eveniment pentru care s-au alocat 265 mii lei.

Tot 265 mii lei a primit și Ascociația Culurală Euro Est Alternativ pentru proiectul ”Gusturile verii”, în care este implicat bucătarul Radu Zărnescu, în timp ce pentru varianta ”Gusturile iernii” s-au alocat 125 mii lei din bugetul local.

Pentru Astra Film Festival și Fundația Sibiu Jazz Festival s-au alocat câte 250 mii lei pentru organizarea Astra Film Festival 2019 și Sibiu Jazz Festival 2019.

Filarmonica de Stat Sibiu a fost susținută cu 240 mii lei pentru organizarea celebrului ”Sibiu Opera Festival”.

Lista integrală a proiectelor finanțate cu bani de la bugetul local este inclusă în HCL adoptată miercuri, în ședință extraordinară.

Agenda Culturala 2019 a fost finanțată cu 7,2 mil. lei, deși bugetul inițial alocat a fost de 7,5 mil. lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.