Cod Galben de ploi torențiale pentru Sibiu

Știri de Sibiu, 16.05.2019

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi o nouă actualizate a prognozei meteo cu informare de instabilitate atmosferică și Cod Galben de ploi torențiale pentru județul Sibiu.

Informarea meteo de instabilitate atmosferică este valabilă de joi, de la ora 10.00, până duminică, 19 mai, la ora 10.00, timp pentru care sunt prognozate ploi și vijelii.

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a regiunii vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp”, anunță ANM.

Atenționarea Cod Galben de instabilitate și ploi abundente intra in vigoare pentru Sibiu de joi, 16 mai, de la ora ora 12.00, până vineri, 17 mai, la 06.00.

” În zona de munte a județelor Brașov, Sibiu și Alba se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, potrivit ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.