Sibiu Jazz Festival începe sub amenințarea ploii

Știri de Sibiu, 16.05.2019

Sibiu Jazz Festival începe joi seara seria concertelor în aer liber. În perioada 16 – 19 mai, când Sibiul se află sub atenționate de ploi abundente, 70 de artiști din 12 țări vor cocerta live în Piața Mare a Sibiului și împrejurimi, în cadrul celei de-a 49-a ediții a celui mai vechi festival de profil din România.

Concertele se vor desfășura în Piața Mare din Sibiu, zona din fața Muzeului Brukenthal, Biserica Reformată, Mango – The Bar și Conacul Maria Theresa din Orlat, iar vremea pare să nu îi descurajează pe organizatori.

„Iubitorii de jazz nu vor fi deranjați dacă vremea de afară va fi uneori mai puțin favorabilă, condițiile de audiție fiind impecabile. Ne-am obișnuit spectatorii cu un nivel pe care îl vom păstra și la ediția de anul acesta”, spune Simona Adina Maxim, directorul executiv al festivalului, cu speranța sa vremea se va încălzi pe durata festuvalului.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an este ”una dintre cele mai cosmopolite de până acum”, reunind 70 de muzicieni din Belgia, Polonia, Luxemburg, Franța, Ungaria, Spania, Israel, Austria, Norvegia, Suedia, Cuba și România care vor oferi ” peste 1.000 de minute de muzică bună, asigurată de 11 trupe care abordează stiluri diferite care se vor completa armonic”.

Pe durata festivalului, în Piața Mare a Sibiului se vor amplasa și foodtruckuri, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Programul Sibiu Jazz Festival 2019:


Joi 16 mai, Mango – The Bar
Deschidere: 19:00 Broes (Belgia), cu sprijinul Flanders State of Art
23:00 After Party

Vineri 17 mai
16:00 Jazz for Kids
17:00 Marcin Pater Trio (Polonia), cu sprijinul Institutului Polonez
19:00 Jeff Herr Corporation (Luxemburg / Franța), cu sprijinul Music LX – Luxembourg Export Office
19:00 Rakasz Gergely, „Lords of the Organ III” (Ungaria), Biserica Reformată, str. Mitropoliei nr. 9, cu sprijinul Centrului Cultural Maghiar Sibiu – în afara programului oficial
21:00 Sergio de Lope Quintet (Spania), cu sprijinul Instituto Cervantes
23:00 After Party, Mango – The Bar

Sâmbătă 18 mai
13:00 Jazz Café Concert la Conacul Maria Theresa (Orlat) – în afara programului oficial
16:00 Adi Bărar Band (România)
19:00 Shalosh (Israel), cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.