Se vând biletele pentru recitalul Stradivarius de la Sibiu

Știri de Sibiu, 17.05.2019

Biletele pentru recitalul Stradivarius de la Sibiu susținut vineri, 31 mai, în cadrul turneului internațional ”Vive la musique!” au fost puse în vânzare și la Sibiu, ediție dedicată strangerii de fonduri pentru construcția Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Alexandru Tomescu, Vioara Stradivarius Elder-Voicu alături de harpista de origine franceză, Delphine Benhamou și actorul Teatrului Național de Balet, Lari Giorgescu-dans contemporan, aduc în atenția publicului sibian un adevărat dialog între muzică și dans, concert de vioară, harpă și dans contemporan.

Evenimentul este găzduit, vineri, 31 mai, cu începere de la ora 19,00, la Sala Thalia, într-un concert menit să conecteze publicul la cele mai cunoscute și apreciate compoziții clasice românești și franceze.

Ca element de noutate, programul din acest an include harpa alături de muzica viorii, într-o formă unică și nouă de interpretare.

Concertul de vioară și harpă propune o combinație sonora mai puțin obișnuită pe scenele de concert, iar dansul contemporan, cu actorul Lari Giorgescu, vine să susțină vizual tabloul compozițiilor românești foarte cunoscute dar și piese contemporane, compuse exclusiv pentru acest turneu, de compozitoarea Sabina Ulubeanu, precum și celebrele piese clasice franceze.

„Este o mare bucurie să pot prezenta publicului din România acest program atât de special. Muzica românească, cu oglindirile sale franeze, va fi transpusă în sonoritățile minunate ale viorii și ale harpei, cu latura spectaculoasă adusă de dansul contemporan semnat de actorul Lari Giorgescu. Aștept cu mare nerăbdare revederea cu iubitorii muzicii și ai frumosului. Împreuna vom păși în fascinantele lumi ale căror porți ni le vor deschide compozitorii români și francezi. Vom pune o data în plus forța muzicii de a ne transforma în oameni mai buni, după cum spunea Beethoven și vom strânge în cadrul concertelor turneului fonduri pentru campania “Daruiește viața-Spitalul de Oncologie Pediatrică”. Este cel mai important și frumos lucru pe care îl putem face împreună.” spune Alexandru Tomescu.

Programul va conține lucrări de George Enescu –Balada, Béla Bartók – 6 dansuri romanesti, Camille Saint-Saëns- Cygne, Camille Saint-Saëns – Fantaisie op. 124, Jules Massenet- Méditation, Camille Saint-Saëns – Introduction et Rondo Capriccioso, Sabina Ulubeanu- Pas Encore – piesă contemporană. compusă special pentru acest proiect, Maurice Ravel – Tzigane.

Ca în fiecare an, Turneul Internațional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale și de interes public, iar în acest an sprijină initiativa ONGului Dăruiește Viață. Investește în fericire pentru a contribui la construcția Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică.

Potrivit unui comunicat Filarmonicii Sibiu, biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stata Sibiu (Sala Thalia, str. Cetății nr.3-5), între orele 10:00 – 12:00 și 13:00-16:00 și online, pe www.filarmonicasibiu.ro . Prețul unui bilet este de 20, 30, 40 de lei. Se acordă o reducere de 50 % pentru elevi, studenți și pensionari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.