A început deszăpezirea pe Transfăgărășan (VIDEO)

Muncitorii din cadrul Secției Drumuri Naționale Sibiu au început, vineri, lucrările de deszăpezire a drumului național 7C Transfăgărășan, care străbate Munții Făgăraș, în zona fiind porțiuni de zăpadă ce ating și 6 metri înălțime, potrivit oficialilor DRDP Brașov.

”Am început curățarea Transfăgărășanului (DN7C) pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac”, anunță DRDP Brașov pe pagina de Facebook.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP Brașov, se intervine cu un buldoexcavator și basculante, iar în zonă sunt porțiuni unde stratul de zăpadă atinge și 6-7 metri.

”Se lucrează la eliberarea unei benzi pe partea dinspre vale unde stratul de zăpadă este mai subțire “doar”de 3-4 metri. Pe partea dinspre stânci poate depăși 6-7 metri”, a precizat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă, rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule până la data de 1 iulie. Accesul la Balea Lac se face cu telecabina.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.